Старши треньорът на Етър Велико Търново - Емануел Луканов, говори след поражението на неговия тим при гостуването на Левски. "Болярите" отстъпиха с 0:1 в мач от 10-и кръг на Първа лига.

"Играхме дефанзивно, защото такъв беше планът. С това, което разполагаме и срещу отбора, с който играем, мисля, че начинът ни на игра бе правилен. Няма как по друг начин, защото крилата на Левски имат уникална скорост. Голът дойде точно оттам, след поредното центриране. Яд ме е, че получихме гол от играч, на който играта с глава не му е основно оръжие. Отново малко нелепо ни се случиха нещата“, заяви Луканов

"Ако се наложи, ще играем с петима защитници. Моята идея беше да се укрепят пространствата зад нашата отбрана и да затворим техния офанзивен халф. Исках да има плътност между линиите, но индивидуалната класа си каза думата и допуснахме гол по нелеп начин. Нашият вратар спаси много положения, но това са ни възможностите. Играчите се раздават на 100%. В четвъртък ни предстои важен мач, за който трябва да сме в оптимална форма“, каза още той.

"При 0:1 тръгнахме да пресираме, но не успяхме да отговорим на бързината и бързата настилка на Левски. Тук не успяхме да се адаптираме, защото нашите условия не отговарят на "Герена“. Не трябваше да бъдем глупави, трябваше да играем умно. Искахме да си използваме ситуациите, но не успяхме“, каза още Луканов.

"Срещу грандове ще се опитваме да открадваме по нещо, от отборите от нашия ранг ще се опитваме да взимаме необходимото. Ще се трудим и ще се опитаме да наваксаме. Нищо не е свършило, докато не приключи сезона“, завърши старши треньорът на Етър.