Старши треньорът на Ботев (Враца) - Христо Янев, коментира драматичната победа  с дузпи над Марек, оставила отбора му в елита.

"Благодаря на всички, които вярваха в мен. Благодаря на футболистите, които ме следваха, дори когато всички казваха, че съм луд. Искам да благодаря на всички в вкъщи, които ме изтраяха. Това е един урок за нас. Никога не трябва да се отказваме. Това е най-трудното нещо, което съм правил в целия си живот. Минахме през невъзможното, направихме всичко, което бе по силите ни. Искам да благодаря на всеки човек във всеки град, които ми дават сила и вяра“, започна Янев.

"Много нерви, казвам го честно. Много малко хора вярваха в това. Аз повярвах на ръководството за доверието, което би гласуваха. Искам да ви благодаря за възможността, че показах, че мога да правя това, което обичам. Благодаря на цялата съблекалня за вярата“.

"Този успех е наравно с трофея, който спечелих с ЦСКА. Искам да благодаря на моя екип, който не се отказа от мен. Ще седнем ще изпием бира, ще се усмихнем на улица "Дон“ и ще решим дали ще остана в Ботев Враца“, завърши Янев.