Треньорът на Берое Хосе Луис Ачиари бе изключително доволен от представянето на отбора си срещу Локомотив Пловдив и не спести похвали за играчите си.

В мач от 14-ия кръг в efbet Лига Берое изненада като гост един от лидерите в Класирането – Локомотив Пловдив, побеждавайки с 2:1. Успехът е първи за наставника, откакто той пое Берое. Освен това тимът от Стара Загора успя да прекъсне и серията си от седем поредни шампионатни мача без победа.

"Шастлив съм и искам да поздравя моите футболисти, защото успяхме да спечелим срещу лидера в класирането и то на неговия стадион – каза Хосе Луис Ачиари. - Направихме много добри неща, отношението на нашите играчи беше невероятно и успяхме да изпълним перфектно нашия план за двубоя. Аз и целият ми щаб вярваме много в качествата на футболистите. В последните няколко мача не съумяхме да спечелим, но днес се поздравихме с една прекрасна победа".

Специалистът посочи, че е изисквал от играчите си да поддържат висок интензитет в играта си през целия мач.

"В това бе шансът ни за спечелим на този стадион – анализира треньорът на Берое. - Когато притежавахме топката, искахме да се възползваме от индивидуалните качества на нашите състезатели, а когато се защитавахме, трябваше да работим като екип и да си помагаме взаимно. Спечелихме този двубой не само защото спазихме тактическата дисциплина, но и защото футболистите дадоха всичко от себе си и оставиха сърцата си на терена.

В предните мачове имахме доста положения за гол, но ни липсваше головото докосване. Много съм горд с моите играчи и съм много радостен, че успяхме да зарадваме нашите фенове с тази победа. Казах на футболистите преди мача, че това е страхотна възможност - да сложим край на негативната серия точно срещу лидера в класирането и успяхме да покажем, че сме един добър отбор".