Старши треньорът на ЦСКА - Нестор Ел Маестро, говори преди началото на пролетния полусезон в родната Първа лига.

"Основното по различно от предшния ми престой съм аз самият. Минаха пет години оттогава, а във футбола това е много време. Някои неща в клуба са различни, повечето към по-добро. Основното е, че съм с пет години по-опитен. Работил съм в пет различни държави, всяка със своите специфики. Не защото сега съм тук, но ще кажа, че тук е моето любимо място за работа и не случайно се завърнах", сподели наставникът.

"Треньорската работа е пряко видима от всички и не е нещо, в което има резултати от днес за утре. Ясно е, че някои проблеми имат по-задна дата отпреди аз да дойда тук. Не се интересувам кой какво мисли, работата ни е трудна, аз работя това от 25 години. Стигнал съм на ниво в личен план, в което не се интересувам какво казват хората. Само ние знаем какво се случва по време на тренировки, винаги съм вярвал, че ще се изправим и ще се върнем към победите", добави съринът.

"95% са резултатите. Ако аз оценявам работата на друг треньор или някой оценява мен, трябва да погледнем в дълбочина и бих казал, че един треньор е успешен, ако изгради разпознаваем и неповторим стил на игра. Постигнахме това, което феновете искат да виждат - повтаряемост на спринтовия капацитет на играчите, интензивност на терена и фитнес подготовка, а също и много по-голяма активност от всеки един. Много е важно да знаеш какво е твоето най-високо ниво, феновете да разпознават лесно кой играч на коя позиция играе, а не всяка седмица да се чудят и в същото време всеки да показва стил в играта си. Мисля, че сега феновете на ЦСКА могат по-лесно да получат това, което искат и по-рядко да са особено изненадани. С Филип Филипов все повече подобряваме комуникацията си, Орманджиев е много готин и го харесвам. Даже ни носи баклава на тренировка. Данаил Ганчев е израснал много и е със значително по-отговорна роля от преди, сега на практика той е главният човек. Аз имам абсолютно 100% свобода да взимам решения, които са отговорност на треньора, както е във всеки клуб в Европа. В България има някакво неразбиране в концепцията за работа на треньора. Нещо се обърква, когато става въпрос за подписване, за привличане на играчи или продажбата им. Това не е работа на треньора, това не е моя работа. Никъде по света това не се върши самостоятелно от треньора", сподели Ел Маестро пред БНТ.