По-силно играхме през първата част, но не успяхме да реализираме ситуациите. След мачовете ни с ЦСКА 1848 и Берое всички започнаха да играят срещу нас като Пирин днес. Не е лесно. Това каза след победата на Локомотив Пловдив над Пирин Благоевград треньорът на "смърфовете“ Александър Томаш.

Локомотив Пловдив победи на "Лаута“ Пирин Благоевград с 3:0 в мач от 20-ия кръг в efbet Лига.

"Благодарности на щаба са огромната работа, която свършиха – каза още Томаш. - На футболистите, че се раздават и изпълниха всичко, което искам. Искам да благодаря на публиката. Независимо какво се случва, Локомотив ще го има. Благодаря на ръководството в лицето на Павел Колев и Илко Пиргов. Имаме нашите спортно-технически грешки. Тези победи, които направихме, са благодарение на публиката“.

Треньорът на Локомотив Пловдив направи и обобщение на представянето на отбора през есента.

"Имахме много хубави моменти – посочи Александър Томаш. - Сами вдигнахме летвата, сами си поставихме мечти и ги следвахме. Дойде разочарование. То идва, когато си поставяш високи цели. Надявам се през следващата година нещата да бъдат много по-добре.

Чисто спортно-технически всеки един отбор показа уважение към Локомотив по начина, по който играеше. През лятото успяхме да се наслаждаваме на футбола по начина, по който желаехме да играем. За мен е гордост, че отбори като ЦСКА, Лудогорец, Левски ни показаха уважение. Ние сме разпознаваеми. Цяла България знае как ще играе Локомотив. Желанието и амбицията ни бяха по-големи от възможностите. В някои мачове грешката ми беше, че трябваше да играем за резултат. Всички футболисти израснаха и аз мога да им бъда благодарен.

Бих се поклонил на тази публика. Нея не я интересува кой е треньор и собственик, а отбора. Това е уникално. Имам договор и си го изпълнявам".