Колумбийското крило Себастиан Вия официално бе представен като ново попълнение на Берое.

27-годишният футболист, който за последно е бил футболист на аржентинския колос Бока Хуниорс, преминава в клуба от Стара Загора като свободен агент. Договорът на Вия е за 2 години и половина.

С екипа на Бока Хуниорс Вия има 172 мача, в които е вкарал 29 гола и е направил 33 асистенции.

За националния тим на Колумбия състезателят има 4 мача.

Все още няма яснота кога 27-годишният футболист ще бъде в състояние да започне да играе за Берое, тъй като се очаква реакция от страна на Бока Хуниорс, който да сезира ФИФА по случая. От аржентинския гранд претендират, че имат договор с футболиста до 31 декември 2024 година.

В същото време Вия идва в Берое като свободен агент, а неговите адвокати са категорични, че имат всички необходими документи, които удостоверяват, че колумбийският футболист е свободен агент.

Собственикът на Берое Ернан Банато, който има основна роля за най-големия трансфер на Берое през 21-ви век – привличането на Себастиан Вия, говори пред аржентинското радио "DSports Radio" за трансфера на бившия футболист на Бока Хуниорс

"Предложиха ни Себастиан през септември. Анализирахме правната част с нашите юристи и за нас той е свободен агент, който е прекратил своя контракт с Бока и можем да го привлечем. Нямаше обаждане от Бока - заяви Ернан Банато. - Знаем, че има риск за клуба и го поемаме за топ футболист. Има прекратяване с клуба от страна на играча, тогава ФИФА ще реши. Считаме, че той е прекратил договора си с Бока с основателна причина и е свободен агент. Не виждам никаква причина Берое да се консултира, с който и да е клуб, още по-малко с ФИФА. Смятаме, че след 10-12 дни той ще бъде на разположение да играе за отбора“.

Ернан Банато увери, че клубът разполага с цялата необходима документация, за да докаже прозрачността на пристигането на Себастиан Вия.