Столичният общински съвет е поискал да придобие стадион "Георги Аспарухов" и прилежащите му терени. Това съобщи общинският съветник Симеон Ставрев в публикация във Facebook.

Това означава, че ако държавата в лицето на Министерски съвет одобри собствеността да отиде в общината, Левски ще може да си партнира със столична община в процеса по изграждане на нов стадион за отбора.

Ето какво написа Ставрев по въпроса със стадиона на "сините“:

"Столичен общински съвет направи първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадион “Георги Аспарухов“ - взе решение, че иска да придобие стадиона и прилежащите терени. На ход е държавата. Ако Министерски съвет не иска да прехвърли "Герена“ на Столична община, то е редно да каже как държавата си представя "Левски“ да получи нов стадион. В интервю за Капитал Наско Сираков изрази готовност клубът да намери инвеститор за строителство на стадиона при възмездно право на строеж и ползване. Така градът ще запази земята и самото съоръжение като собственост и няма да се случи схема като Пловдивския панаир, а общината ще има възможността да предложи на софиянци модерно съоръжение“.