По-доволни от това равенството със сигурност трябва да сме ние. Вероятно играхме грозно, но футболистите проявиха характер и мъжество. Това коментира треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш след равенството на тима си срещу Ботев Пловдив.

Отборите на Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив завършиха наравно 0:0 в 118-ото дерби на Пловдив.

"През седмицата видях еуфорията сред феновете и настроението сред играчите – анализира треньорът на Локомотив Пловдив. - Още сме млад отбор. Имахме много кадрови проблеми. Не искам да се оправдавам с късата скамейка, но това оказва влияние. Когато не можеш да спечелиш един мач, е добре поне да не го загубиш. Със сигурност на терена не се получи това, което искахме. Още в първата ситуация показаха жълт картон на наш защитник, така беше и в предишните двубои. Не мога да съм недоволен от момчетата. Поздравявам и Ботев и съжалявам, че не ги победихме на техния стадион. Загубихме много единоборства и всеки втори пас беше грешен, но няма да променяме стила си. Не е лесно да излизаме от пресата на съперниците. Важното е, че всички отбори се съобразяват с нас".

Александър Томаш подчерта, че да него е сериозен проблем, че няма възможност за повече ротации в състава заради късата резервна скамейка, с която разполага.

"Трудно е с едни и същи футболисти – посочи Томаш. - Не правим трагедии от факта, че сме без победа в 6 поредни мача. Знаем си слабостите и се стремим да ги отстраняваме".