Ръководството на Ботев Пловдив пусна видео със съдийски грешки от последния мач срещу ЦСКА, който бе спечелен от столичани с 4:0. От пловдивския тим споделят, че решенията на Ивайло Стоянов-Сватбата са ощетили "канарчетата", които в същото време не "искат да неглижират победата на съперника".

Ето какво написаха от Ботев Пловдив под видеото с посочените моменти на грешки от съдиите:

"Уважаеми Ботевисти,

В приложеното видео ще имате възможността да се запознаете със съдийските грешки, ощетили нашия представителен мъжки отбор при гостуването му на ЦСКА-София в среща за първенство, играна на националния стадион "Васил Левски“.

ПФК "Ботев“ отчита собствените си пропуски, довели до неприятната загуба с 4:0, но това не е основание да си затворим очите за безобразното и тенденциозно съдийство, променило хода на срещата в ключови моменти.

Отнасяме се с нужното уважение към нашия съперник, като по никакъв начин не бихме искали да неглижираме победата му, но сме убедени в правотата на своето недоволство.

Вярваме, че заявеното желание за промяна в развитието на българския футбол, изразено ясно от всички кандидати на отминалия изборен конгрес на БФС, ще доведе до промени и в българското съдийство, за да може всички отбори да се състезават при пълна равнопоставеност.

С уважение,

Ръководството на ПФК Ботев