Новият наставник на ПФК Берое даде първото си интервю пред клубния сайт. Вижте мнението му за отбора, българския футбол. Неговите виждания за играта и амбиции:

Г-н Ачиари, добре дошъл в клуба. Вие вече ръководихте две тренировки с играчите. Какви са първите ви впечатления?


Много съм щастлив да съм тук. В този град и с тези хора. Много благодаря на ръководството и играчите за посрещането. Щастлив съм да тренирам с тези играчи и да се запозная с тях. Ние не може да мислим вече, а да работим здраво, защото имаме три мача за осем дни. Трябва да дадем най-доброто от себе си в тях.

Разполага ли Берое с добър състав?

Аз гледах много мачове на тима и видях, че имаме добър състав. Тези играчи могат да надградят. Да подобрим отбора. Сега започваме да работим и искаме всеки ден да подобряваме отбора – тактически, технически… във всеки един аспект от играта.

Казахте, че сте гледали Берое. Запознат ли сте и със съперниците и какво е мнението ви за българския шампионат?

Във всяка държава има много добри отбори. Аз преди 20 години пристигнах в Испания и бях играч. Когато завърших своята кариера веднага станах треньор и вече осем години тренирам отбори. Навсякъде има добри отбори и за да успееш трябва да дадеш най-доброто от себе си. Тук също има такива. Някои се представят много добре. Трябва да покажем, че ние също сме добър отбор. Трябва да бъдем печеливши и да покажем какво можем в играта с топка и без топка. Имаме потенциал и трябва да го покажем. Играчите трябва да покажат своите качества и в двете фази на играта. Аз вече съм в отбора и се старая всичко да е под контрол. Гледали сме мачове на Ботев (Враца) и вече подготвяме този мач. Искаме да се представим добре срещу един добър отбор.

Какви са вашите виждания за футбола?

Нашите играчи трябва да се раздават във всеки един момент. Трябва да пресираме високо и всички да си помагат. Трябва да контролираме мача и да печелим. Да сме аграсивни и офанзивни. Да знаем къде да се позиционираме във всеки един момент.

На какво ще държите най-много и какви ще са вашите изисквания към играчите?

Всеки ден го говорим. Трябва да подобряваме  манталитета и работата на терен във всеки един момент, за да бъдем добър отбор. Ще изисквам от играчите да знаят как да се противопоставят срещу всеки съперник. Ние играем в първа дивизия. Ние сме клуб с традиции и трябва да имаме този манталитет.

Какви са вашите амбиции в Берое?

Аз съм тук от скоро, но моята философия е работа всеки ден. Искам да се подобряваме и да се представяме добре. Аз оставих моето семейство в Испания и съм тук, за да покажем добри резултати. Щастлив съм, че ще работя за "Берое“. Всички заедно  – играчи, треньори, ръководители, служители и фенове – трябва да направим така, че Берое да бъде печеливш тим.

Ще търсите ли бързи резултати или ще търсите постепенно класиране по-напред, с оглед на представянето до момента и фактът, че реално това е един цял нов отбор? Какви са вашите виждания?

Всеки обича да печели. Всички отбори търсят това. Искат да печелят. В един мач обаче трябва да направиш много неща, за да бъде спечелен. С този стил, който има всеки отбор е основа да се печелят точки. Първо трябва да започнем с позиционирането на терена и от там нашите играчи да покажат своите качества. Когато играе моят отбор искам да виждам идеите, които съм дал и те да бъдат показани на терена.

Предстои мач с Ботев (Враца), които също са с нов треньор. Какъв мач очаквате?

Сега сме 9 кръг и до този момент много тимове имат точки, почти колкото нас. Трябва да се подготвим и свършим много добра работа. Това е шампионат, в който всеки може да бие всеки. Затова е много важно да знаем как играем и какви са слабите места на противниците.

Благодарим за този разговор. Какво бихте казали на феновете в този момент?

Много благодаря и съм щастлив да бъда тук. Искам нашите фенове да се наслждават на играта, която показваме на терена.