ЦСКА-София гостува на Пирин Благоевград в мач от 14-ия кръг в efbet Лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев“ в Благоевград е от 19:00 часа и ще бъде ръководен от един от водещите родни съдии Драгомир Драганов.

Двата тима излизат на подновената тревна настилка на стадиона в Благоевград, като ремонта на съоръжението ще продължи и след двубоя.

В паузата Пирин изигра двубоя си от турнира за Купата а България като победи трудно като гост Вихрен в Сандански с 1:0.

ЦСКА-София проведе вече станалия традиционен по време на паузите в шампионата лагер в Тетевен, като победи в контрола сателитния си Литекс с 5:1.

Успехът за ЦСКА-София е важен в опита на играчите на Нестор Ел Маестро да догонят лидерите в класирането. "Червените“ са трети в подреждането, като изостават с четири точки от втория Черно море, но са и с мач по-малко от отбора от Варна.

Трима от играчите на ЦСКА-София за заплашени от наказание заради натрупани картони. Това са Тибо Вион, Амос Юга и Марселино Кареасо. Аут за мача са трайно контузените Юрген Матей и Брадли де Нойер, както и младокът Асен Дончев. След контузия в строя отново е Браян Морено.

Пирин е на 13-о място в класирането, като след като начело на отбора застана Иво Тренчев тимът пое глътка въздух.

Домакините ще бъдат без Александър Бучков и Симеон Александров, който играят в Пирин като преотстъпени от "Армията". Владимир Медвед пък има травма, която го поставя под въпрос за мача.

През миналия сезон "червените" постигнаха две победи в мачовете между двата отбора.