Най-важната ми задача като треньор на втория тим на ЦСКА 1948 е да подготвя колкото се може повече футболисти за първия тим на клуба. Това заяви пред клубната телевизия на ЦСКА 1948 новият наставник на втория отбор на "червените“ от Бистрица Иван Иванов.

Бившият национал на България има опит в развитието на млади футболисти, като под негово ръководство отборът на Славия до 19 години записа участие в младежката Шампионска лига.

"Имах нужда да си почина известно време, след като Чавдар Етрополе се разпадна – каза Иванов. - Още на първия месец зажаднях за работа. Зарадвах се, когато се отвори тази възможност. Стратегията, която има тук с налагането на млади футболисти ми допада. Добре познавам тримата, които в последните мачове играят в защита. Изправял съм се срещу тях в юношеските формации, когато водех Славия. Впечатленията ми са отлични и много се радвам за тях, че показват високо ниво“.

Иванов бе категоричен, че в лицето на Валентин Илиев първият отбор на ЦСКА 1948 има правилния човек, който да продължи развитието на тима.

"Има много играчи с качества, но трябва да бъдат търпеливи и да насочат усилията си във втория отбор, за да могат да играят в първия – убеден е Иванов. - Имам много добра основа на познания, от чисто тактическа гледна точка. Вманиачен съм в детайлите, защото от там идват разликите в съвременния футбол. Имам и добра комуникация във воденето на отбора. Познавам обстановката в ЦСКА 1948, познавам голяма част от футболистите. Радвам се, че ще работя с тях“.