Старши треньорът на новака в Първа лига Етър (Велико Търново) - Емануел Луканов, говори преди утрешното домакинство на "болярите" срещу втория във временното класиране Локомотив Пловдив.

"Готови сме са важния мач с Локо Пловдив. Паузата дойде точно навреме, за да отдъхнем и съберем сили и да се подготвим за двубоя. Труден ще е, все пак играем с отбор, който е без загуба досега. Ние пък до момента нямаме победа на "Ивайло“. Така че и двата отбора ще търсят трите точки. Ще се опитаме да ги надхитрим, да бъдем разумни и да продължим с играта, която показахме и до този момент, да затвърдим резултата от предишния кръг срещу другия Локомотив. Ако наполовина свършим нещата като в София, може да се поздравим с успех", заяви Луканов.

"Психологически сме добре, нашето представяне до момента беше основното, което ни държеше да продължим напред. Имахме лоши резултати, които не могат да се компенсират с една победа. Трябват ни още точки и победи! Не мога да кажа, че е имало бреме, което да тегне върху нас, но бе неприятно да гледам тима на това място и с тези точки. Трябваше този труд, който полагаме, да бъде възнаграден. Каквото и да говорим, трябва да трупаме точки и да "изравним кантара“, каза още наставникът на Етър.

"Локомотив е много силен отбор, страхотен колектив, с добър треньор, неслучайно са на това място. Трябва да подходим разумно. Уважение към всеки противник, но няма нищо притеснително, ще си търсим нашата победа и дано успеем!

Когато се казва, че Велико Търново е футболен град, в основата на тази фраза са привържениците. Нека затвърдим това и феновете продължават да подкрепят отбора! Етър е един и е на този град! Нека не бъдем негативни, а да подкрепяме футболистите, те заслужават абсолютната подкрепа на хората. Верните фенове, които обичат отбора си, го подкрепят и в лошо, и в добро! Нека всички заедно защитаваме цветовете на Етър“, допълни Луканов.