Станислав Генчев, треньор на Крумовград, беше много щастлив от връщането на победния път на водения от него тим на Крумовград. Новаците в Първа лига победиха Берое, записвайки първи успех от около 2 месеца.

"Изключително доволни сме от спечелените три точки. След толкова дълга серия без победа настроението в съблекалнята и психологическата настройка на футболистите бяха доста ниски. Имаше прекалено голямо напрежение, което днес се видя и по време на мача. Допуснахме доста непредизвикани грешки, но за сметка на това имаше голямо себераздаване от всички футболисти и борба до последно. Най-хубавото за нас е, че завършваме мача без допуснат гол. Успяхме да отбележим един, пропуснахме и 2-3 ситуации, в които можеше да направим победата по-убедителна, но най-важното в днешния мач беше да го спечелим, за да могат футболистите да се отърсят. Качествата, които имат, са доста по-големи от това, което показваме в момента като игра и съм сигурен, че те вече ще разгърнат своя потенциал", заяви след двубоя наставникът на Крумовград.

"Искам да поздравя футболистите заради себераздаването, въпреки тежкото и студено време, което бе неприятно за игра. Желанието ни днес беше много голямо и затова излязохме победители. Имахме и спортен шанс в някои чисти ситуации, които отборът на Берое пропусна и можеше да поведе в резултата, но това е част от играта. Беше важно да прекъснем тази негативна серия без победа и за наша радост успяхме да го направим срещу един много добър и стойностен отбор. В последните пет мача Берое има само една загуба, като победи Левски и Локомотив (Пловдив). Успехът ни срещу такъв съперник е още по-ценен", добави Генчев.