Манчестър Сити и Челси са сред фаворитите на английските букмейкъри за изпадане в Чемпиъншип, пишат редица медии на Острова. Всичко това се случва само няколко дни след като "гражданите" спечелиха четвъртата си поредна титла на Англия, а Челси си осигури участие в европейските клубни турнири.

Причината за подобни ставки, разбира се, не са свързани с футболния терен, а с наказанията, които може да сполетят двата клуба.

Коефициентите за изпадане на водещите тимове в Англия като Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Тотнъм са 2001. Не така стоят нещата при Сити и Челси, чиито ставки са съответно 34 и 21.

Срещу двата клуба се водят разследвания за нарушаване на финансовите регулации, а при доказване на вината им, това ще доведе до отнемане на огромен брой точки.

Срещу гранда от Манчестър има 115 различни обвинения, като по всяка вероятност съдбата на шампионите ще стане ясна това лято. Положението при столичани също не е никак розово след идването на новите американски собственици, които наляха умопомрачителни пари за входящи трансфери, без да имат приходи от подобни изходящи.