Юрген Клоп се сбогува с феновете и града на Ливърпул след днешния му последен мач начело на мърсисайдци. Германският специалист обяви преди няколко месеца, че това ще бъде последният му сезон начело на 19-кратните шампиони. Днес той изгледа от треньорската скамейка победата на неговите възпитаници над Уулвърхемптън с 2:0, а атмосферата преди, по време и след края на мача бе изключително емоционална.

Червената част на Ливърпул изпрати подобаващо най-великия си треньор за последните повече от 30 години, а след края на двубоя Клоп се обърна към феновете на "Анфийлд" и каза следното:

"Това не е край. Това е началото. Днес видях един футболен отбор да играе пълен с талант, младост, креативност, желание, хъс. Това е неразделна част от развитието, това е, от което очевидно Ливърпул има нужда“, заяви Клоп.

"През последните няколко седмици, в които ми се обърна твърде много внимание, осъзнах много неща. Хората казват, че съм ги превърнал от съмняващи се във вярващи. Това не е така. Те го направиха. Никой не може да ти каже да спре да вярваш“, добави германецът.

"Имаме този прекрасен стадион, тренировъчен център и вас – суперсилата на световния футбол. Ние решаваме дали сме притеснени или развълнувани. Ние решаваме дали да вярваме или да не вярваме. От днес аз съм един от вас и продължавам да вярвам на 100%. Видях много хора да плачат и аз ще го направя и тази вечер, защото хората ще ми липсват, но промяната е за добро. Всичко ще бъде наред, защото основите са налице на 100%. Приветствайте новия мениджър, както посрещнахте мен. Пълна подкрепа от първия ден. Продължавайте да вярвате. Вече съм един от вас. Обичам ви до краен предел. Благодаря ви. Вие сте най-добрият отбор в света. Благодаря ви!", завърши Клоп.