Бившият защитник на Манчестър Юнайтед - Гари Невил заяви, че тимът отново играе ужасен футбол и изглежда на милиони километри от челната четворка в английската Висша лига. Коменарът му идва след загубата на "червените дяволи" от Нотингам Форест (1:2) вчера.

"Манчестър Юнайтед се върна на позицията, в която беше - непостоянни са и изглеждат ужасно. Излизат от терена като напълно обезверени хора. Феновете си тръгнаха от стадиона супер разочаровани.

Нека обаче не забравяме и Нотингам Форест, които заслужават поздравления за прекрасната си игра. Те бяха по-добрият отбор през целия мач. Футболистите загубиха наскоро мениджъра си, който свърши много добра работа в последните две години, но отговориха с две поредни изключително важни победи.

Манчестър Юнайтед пък отново играе много зле. Те са много странен отбор. Още при 0:0 се движеха по терена като охлюви и ускориха темпото чак след гола във вратата им. Самият отбор изглежда така, сякаш не е притеснен от абсолютно нищо.

Много слаб мач за Юнайтед, особено след като срещу Вила видяхме колко добре могат да играят. Тогава накараха феновете си да се радват, а днес отново сме на другия полюс. Логично след мача с Вила отказваха да говорят за повратен момент, защото явно сами не си вярват.

Онази вечер се изписа и изговори много за това, че футболистите играят за Ерик тен Хаг. Какво видяхме обаче в първите 50 минути срещу Форест? Че не играят за него? Не съм сигурен дали има връзка с Тен Хаг, но те ту изглеждат много добри, ту изглеждат нелепо. Срещу Форест бе второто. Не съм сигурен какво да кажа за този отбор на Манчестър Юнайтед, но знам едно - трудно ми е да ги гледам. Нещата бяха различни в първия сезон на Ерик тен Хаг, който тогава свърши много добра работа.

Тен Хаг се нуждае от контузените. Лисандро Мартинес, Хари Магуайър, Каземиро, Расмус Хьойлунд, Люк Шоу... Трябва му силен завършен на сезона, защото до момента отборът е колеблив. Представянето е по-скоро слабо. Някои от мачовете са наистина много, много слаби. Много под нивото, което е нужно за Висшата лига.

Ерик тен Хаг отново ще бъде поставен под натиск, в това не се и съмнявам. В клуба скоро ще има нови отговорници за футболната част - президент, спортен директор и изпълнителен директор. Новите хора ще имат много да дискутират, когато стане въпрос за главния треньор. Във футболните клубове това е честа тема на разговори, защото не е лесно да освободиш мениджър.

В момента обаче те изобщо не изглеждат в състояние да направят подобно нещо. Има шест или седем отбора, които са в много по-добра форма от тях. Шампионската лига изглежда като нещо, което е на милиони километри от тях", каза Невил пред Sky Sports.