Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, даде официална пресконференция преди утрешното гостуване на Манчестър Сити. "Гражданите" са домакини на "мърсисайдци" в събота от 14:30 часа.

"Те са в серия от 23 поредни победи у дома. Това, което аз съм научил е, че колкото по-дълга е една серия, толкова по-вероятно е да приключи. 2020 г. и ние бяхме така, но загубихме от Бърнли. Сити са феноменално силен отбор и няма нищо, което да кажа и да ги направи по-слаби. Ако имаше, повярвайте ми, щях", заяви германецът.

"Предстои ни много труден двубой, в който няма никакво значение какво е станало миналата или по-миналата година. Това е просто спомен, нищо повече. В събота трябва да сме готови. Казвал съм го милион пъти - ако направим мача некомфортен за тях, имаме шанс. Ако те се чувстват спокойно, няма отбор на света, който да ги победи", допълни Клоп.

"Срещата може да се развие по много начини. Може да играем слабо и да загубим. Може да играем слабо и да спечелим, но това е малко вероятно. Почти невъзможно е срещу Сити. Може да изиграем страхотен мач и да загубим. Абсолютно възможно е, това е футболът. Каквото и да стане, ние вървим в правилната посока. Не сме перфектни, всички са наясно с това", призна наставникът на "червените".