Хосеп Гуардиола, треньор на английския и европейски клубен шампион Манчестър Сити, коментира връщането на победния път на неговия тим. "Гражданите" направиха обрат срещу новака Лутън в среща от Висшата лига на Англия.

"Най-важното нещо за промяна на динамиката е да печелите мачове. Това помага много. Понякога не получавахме резултати, когато заслужавахме, но това е положението. Днес (вчера) беше добър тест за това, че изиграхме наистина, наистина добро първо полувреме срещу този отбор, на този стадион. Направихме го перфектно. Не допускаме много, а създадохме достатъчно положения за гол", каза Гуардиола.

"Мислех за това. Но попитах играчите "какво трябва да правим, да се самосъжаляваме?" Не е нужно да се самосъжаляваме. Това е футболът, това е животът, случва се. Какво ще правим? Да се оплакваме, че нямаме късмет? Нападатели, бъдете по-агресивни, вкарвайте голове момчета. Защитавайте се по-добре и бъдете позитивни. Трябва да помним на себе си какъв отбор сме. Големи герои, големи отбори, като този. Те се определят именно в трудни ситуации", продължи той.

"Ден след ден и седмица след седмица ще следим как Холанд се чувства. Доку има мускулна травма, това не е голям проблем", допълни мениджърът на Манчестър Сити.