Коул Палмър бе изран за Най-добър млад играч на сезона в Премиър лийг. През миналото лято той бе привлечен в Челси от Манчестър Сити за 47 милиона евро.

До момента през сезона английският национал е вкарал 22 гола и е направил 10 асистенции в рамките на 33 мача, в които е участвал. Той е третият състезател в историята на първенството, замесен в над 30 попадения до навършването на 22 години. Предишните двама са Роби Фаулър и Крис Сътън.

Палмър е вторият най-резултатен в шампионата след Ерлинг Холанд, който се е разписал 27 пъти към днешна дата от август насам. По асистенции британецът е втори, отстъпвайки само пред Оли Уоткинс, който е с 13.

Звездата на Челси е един от четиримата с двуцифрен брой голове и асистенции през сезона, заедно с Мохамед Салах, Оли Уоткинс и Антъни Гордън. Той е с изравнен рекорд по попадения пред домакинска публика за "сините" в Премиър лийг тази кампания - 16. Толкова пъти са намирали целта и легендите на столичани Франк Лампард и Дидие Дрогба.

Коул Палмър е първият представител на Челси, избран за Най-добър млад играч на Премиър лийг. Призът бе въведен през 2019-а. Тогава, за сезон 2019/2020 негов носител стана десният бек на Ливърпул Трент Александър-Арнолд. Следващите два бяха за халфа на Манчестър Сити Фил Фоудън, а миналогодишният отиде при нападателя на "гражданите" Ерлинг Холанд.