Капитанът на Манчестър Сити - Кайл Уокър, поздрави Майкъл Оливър, който за пореден път този сезон влезе под светлините на прожекторите със странните си отсъждания. Оливър, който бе главен съдия на дербито между Ливърпул и Сити в неделя, предизвика куп полемики с решението си да не отсъди явна дузпа за "червените" в самия край на мача.

Английският рефер дори не бе извикан да преразгледа решението си от ВАР съдиите, въпреки че имаше всички основания за това.

Оливър бе главен съдия на скандалния мач между Тотнъм и Ливърпул по-рано през сезона, когато абсолютно редовен гол на Луис Диас не бе признат, въпреки системата за видео повторения.

Според Уокър, Оливър не се е поддал на натиска от трибуните и е запазил самообладание.

"Когато имаш ревяща тълпа като на "Анфийлд", е лесно да се поддадеш на натиска и да се сгромолясаш. Но Оливър показа неговия опит и издържа на напрежението. Заслужава поздравления за това, че не се огъна", заяви Уокър.

По-рано през сезона стана ясно, че Оливър и част от неговите колеги получават солидни хонорари, за да свирят мачове от първенствaтa на Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства. Шейх Мансур, който е собственик на Манчестър Сити, е вицепрезидент на ОАЕ.