Германският нападател на Тотнъм - Тимо Вернер, даде първото си интервю като футболист на "шпорите". 27-годишният играч ще доигра сезона като преотстъпен от РБ Лайпциг.

"Първо, искам да кажа, че съм много щастлив да бъда тук. Присъединих се към голям клуб. Играл съм срещу Тотнъм и с РБ Лайпциг, и с Челси. Маочвете винаги бяха тежки и отговорни. Нямам търпение да започна", сподели Вернер пред клубния сайт на Тотнъм.

Много неща ме накараха да дойда. Разговарях със старши треньора, който моментално ме накара да се почуствам желан. Проведохме много добър и честен разговор, точно както всеки играч иска да протече един разговор с мениджъра. Той ми разказа за тактиката и неговия стил, за това как иска да играе отбора. Моментално разбрах, че именно това е моето място. Стадионът е специален, да играеш тук е просто невероятно. Отборът също е много качествен с прекрасни играчи. Нямаше как да откажа на всички тези неща взети заедно", добави германецът.

"Преди година и половина, когато напуснах Англия, следях Висшата лига. Не всеки клуб, но когато играеше Тотнъм, винаги исках да ги гледам. Когато се присъединих към стария ми отбор тук казах, че искам да съм победител и да печеля купи и трофеи. В края на краищата спечелих Шампионска лига, ака че няма да е прекалено ако кажа, че идвам тук, за да печеля титли и отличия", каза още Вернер.