Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хааг заяви, че неговите играчи са демонстрирали добра форма в контролите и е доволен от физическите им показатели.

“Не можем да сравняваме сезоните, нито двубоите, но смятам, че сме много по-напред в развитието си от миналия сезон. Имахме много добра предсезонна подготовка, физическата ни подготовка е на много добро ниво, а смятам, че се представихме на високо ниво в контролите. Въпреки това тези мачове не казват нищо. Това са приятелски двубои, аз не ги приемам така, но те все пак са такива. В лигата, стремежа към точките е различен, той кара и играчите на подхождат по различен начин. Готови сме да се борим, отборът е наистина енергичен, работихме много добре и продължаваме да го правим.

Имаме някои проблеми, които са остатък от миналия сезон, като Маласия, който се завърна контузен. На подготовката имахме 30 играчи, които наистина бяха във форма. Имаше и разочарования за Амад Диало и Коби Майно, но понякога се получава така, когато тренираш на максимум.

Контузиите са неизбежни. Имаме силен отбор, видяхте миналия уикенд, когато излязохме с два отбора, които имат своите силни страни. Магуайър е на разположение. Контузиите на Хендерсън и Хойлунд ще отнемат вероятно няколко седмици. Амад и Коби ще са аут за известно време.

Ние избрахме своя нападател и сме наистина доволни от своя избор. Хари Кейн е страхотен нападател, ясно е, че може да бележи, но има и всички други качества, които очаквате от един нападател. Напускането му е удар за Премиър лийг, защото искаме тук да са най-добрите.

Не искам да влизам в дискусия, защо той не е дошъл при нас или да давам мнение за това. Ние сме професионалисти, обмисляме нещата, които правим, не вземаме решения за една нощ, доволни сме от отбора, който имаме зад гърба си сега", каза Тен Хааг.