Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола коментира проблема с огромния брой мачове, които отборите имат да изиграят всеки сезон.

"Идеята да се намали броят на срещите е хубава, но това няма да бъде променено от само себе си. Бизнесът е голям и заплатите са много високи. Казват ни да не се оплакваме, защото получаваме много пари. Ние обаче бихме вършили същата работа и на улицата, защото работим със страст. В Испания женският национален отбор искаше промяна и я предизвика. Тези неща става така. Играчите трябва да решат дали да действат и да защитят бъдещите поколения. Федерациите няма да променят нищо. Ако играчите искат да променят нещо, те са единствените, които могат да го направят във футбола.

Как ще се справим без Родри? Аз съм мениджърът и трябва да намеря решенията. Не сме тук, за да се отказваме. Контузиите и наказанията се случват във футбола. Доку може да играе и отдясно, а Фил Фодън пък може да играе отляво. Конкуренцията е добра. Който се представя по-добре, ще играе повече. Много съм впечатлен от всички нови попълнения. Те играят на изключително високо ниво“, каза Гуардиола.