Люк Шоу е под въпрос за двубоя от Премиър лийг с Лутън в неделя от 18:30 часа, пише The Athletic. Английският национал бе сменен на полувремето при успеха с 2:1 над Астън Вила преди 4 дни от Виктор Линдельоф. Тогава мениджърът Ерик Тен Хаг заяви, че е превантивна мярка. Левият бек се върна по-рано този месец от травма в подколянното сухожилие.

"Да, той е под въпрос за уикенда, но сме позитивни, че ще успее. Той излезе като предпазна мярка. Смятам, че бе правилното решение и работим върху неделя", призна специалистът.

Крайният бранител е участвал едва в 11 мача от всички турнири този сезон заради контузията в сухожилието, която го извади от терените за 3 месеца през август. Заради същия проблем Шоу не игра през декември и януари в 4 срещи.

Тен Хаг потвърди, че десният бек Аавън Уан-Бисака, полузащитникът Мейсън Маунт и левият бек Тайрел Маласия ще се завърнат след няколко седмици. Първият получи травма на тренировка миналата седмица, след като преди това отсъстваше в последните 4 двубоя. Нидерландецът Маласия не е записал и минута този сезон поради контузия в коляното от предсезонната подготовка, а Маунт има едва 12 срещи. Бившият халф на Челси е в лазарета от ноември след проблем в прасеца.