Клубовете от английската Всиша лига въведоха ограничение на продължителността на изплащане на договор между клуб и играч, независимо от това за какъв период от години даден играч подписва с определен клуб.

15 клуба, включително Челси, гласуваха "ЗА", 2 "Против" и 3 се въздърхажа. Именно "сините" от Лондон са причината за ова глсуване, тъй като новите собственици на столичани пръснаха луди пари през последната година за нови играчи, като не малка част от тях подписаха договори на стойнсот 7 или 8 години.

Днес постигнахме споразумение да бъде променено правилото за амортизация на разходите за регистрация на играчи, за да се съобразим с регулациите с УЕФА. В бъдеще петгодишен договор ще е максимумът за всички нови играчи или подновяване на съществуващи договори", се казва в изявлението на Висшата лига, което означава, че вече подписаните договори не попадат под силата на новия закон.

Клубовете освен това одобриха промяна в правилата, което позволява на ръководството на Висшата лига в случай, когато един клуб дължи сума по трансфер към друг клуб от Висшата лига или Чемпиъншип, да спре този клуб от регистрация на нови играчи, докато това плащане не бъде осъществено", допълват от Премиър Лийг.