Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп заяви, че не разбира защо неговият тим не е получил дузпа във вчерашния мач срещу Арсенал. Дербито на "Анфийлд" завърши 1:1, но нещото, с което мачът ще се запомни, е скандалното решение на съдиите да не свирят очевадна дузпа за "мърсисайдци" в 20'.

Мохамед Салах получи топката на границата на наказателното поле и понечи да се обърне с топката, но тя се удари повече от ясно в ръката на Мартин Йодегор, който се намираше в своето наказателно. На повторенията се видя, че норвежецът играе умишлено с топката, но главният съдия Крис Кавана не отсъди 11-метров наказателен удар. Много полемики се породиха от факта, че секунди по-късно, когато видео повторенията ясно  играта с ръка, реферите във ВАР стаичката не върнаха ситуацията за преразглеждане.

показаха"Да, изгледах ситуацията. Някой трябва да ми обясни защо това не е дузпа за игра с ръка. Не знам дали реферът е видял ситуацията, защото не знам къде се намираше на терена в този момент, но как така човекът в офиса не видя какво се случи и не каза на съдията, че е добре да прегледа тази ситуация?", запита зачудено германецът след края на мача.