Астън Вила приема Бърнли в двубой от 20-ия кръг в английската Висша лига. Срещата на стадион "Вила Парк" започва в 17:00 часа.

Към момента футболистите на Унай Емери правят зашеметяващ сезон. Тимът е основен претендент за място в Шампионската лига в средата на кампанията. Астън Вила спечели 12 от началните си 19 мача във Висшата лига и бяха особено опасни на собствения си терен, като спечелиха осем от деветте си двубоя в първенството този сезон.

Въпреки страхотното представяне, бирмингамци взеха само точка от изминалите си два двубоя - домакинство на Шефилд (1:1) и визита на Ман Юнайтед (2:3). Играчите на Вила имаха два гола аванс на "Олд Трафорд", но си тръгнаха победени.

Бърнли пристига на "Вила Парк“ с нужда от точки, но ниски очаквани за такива. В предишното си гостуване "Виненочервените“ изиграха може би най-добрия си мач от началото на сезона и успяха да победят Фулъм с 2:0.

Нищо от това обаче не видяхме на "Боксинг Дей“, когато тимът можеше да загуби с пет гола разлика. Ливърпул тотално доминираше на "Търф Мор“, а в състава на Бърнли не личеше никакви идея как гранда може да бъде спрян.