Бившият капитан на Манчестър Юнайтед - Гари Невил, коментира шансовете за титла на големия враг на "червените дяволи" - Ливърпул. Възпитаниците на Юрген Клоп са еднолични лидер във временното класиране с 5 точки повече от втория, след като вчера спечелиха домакинството си на Нюкасъл с 4:2.

Невил, който в момента в коментатор и анализатор за Sky Sports заяви, че "червените" дължат на Мохамед Салах още една атака за титлата, имайки предвид чудесната форма, в която египтянинът се намира.

"Първото полувреме от мача с Нюкасъл напомняше много на това срещу Ман Юнайтед", заяви Невил в своя подкаст.

"Те създадоха много положения, но така и не успяха да отбележат. Това е нелогично, защото Ливърпул разполага с добри опции в нападение и една звезда, която завършва това звено - Мохамед Салах", каза англичанинът.

"Като цяло отборът има трима футболисти от световна класа - Алисон, Върджил ван Дайк и Салах. Ван Дайк е в най-добрата си форма в последните месец или два. Ливърпул има страхотна статистика в защита и напоследък записаха доста сухи мрежи. Алисон в момента е най-добрият вратар в света, а напред разполагат с футболист, който бележи непрестанно. Невероятно е как го прави година след година. Ако тези тримата са здрави, Ливърпул има голям шанс за титлата.

Египтянинът обаче няма да го има за месец, което наистина ще им навреди", допълни Невил.

"Сега ни остава да видим какво ще се случи без него, но съотборниците са му задължени. Ливърпул трябва да се задържи в битката за титлата през следващия месец и да бъде на първо място. Целият отбор дължи на Салах още една атака на титлата, щом се завърне. В началото на сезона не вярвах, че Ливърпул ще бъде в битката за титлата. Все още не смятам, че те са истински кандидати. Съмненията ми са свързани именно с Гакпо, Нунес и Диас, но Клоп може да направи разликата като мениджър".