Старши треньорът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола призна, че не е малка вероятността скоро да си тръгне от "Етихад". Днес Сити спечели четвърта поредна титла на Англия - нещо, което никога не бе правено досега.

Испанският специалист, който пое отбора през 2016 г., спечели шест титли на Англия, две купи на ФА, Шампионска лига, 4 Купи на Лигата, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

"Конкуренцията с Арсенал ни тласна на друго ниво – преди беше Ливърпул, а през последните два сезона бяха те. Това е невероятно за нас. Разбираме посланието, знаем, че те ще бъдат там в продължение на много години. Арсенал има млад мениджър с голям талант. Те ни изпратиха съобщение, че трябва да внимаваме с тях за следващите няколко години. Когато се преместих тук, ако някой ми беше казал, че ще спечеля шест шампионски титли за седем сезона, бих го нарекъл, че е луд. Сега е нашето време“, заяви щастливият мениджър.

"Не знам каква е тайната на успеха. Може би много работа, не казвам, че съм лош мениджър, но имам невероятна подкрепа от клуба. Имаме тази работна етика, всеки си върши работата и всеки отдел е толкова важен. Това е истината и реалността. Никой в клуба не е мислил в началото на сезона за това да спечелим за четвърта поредна година титлата, но през януари и февруари казах, че никой не го е правил и защо не ние да сме първият, който ще го стори? През ноември и декември не е добре да мислиш за титлата. Бяхме без Холанд много месеци. Тогава Хулиан Алварес свърши невероятна работа. Фил Фодън притежава страхотен талант и не се притеснява от голямата сцена. Невероятни играчи, но с Фил имаме допълнително нещо в състава си. Реалността е, че съм по-близо до напускането на клуба, отколкото до оставането на "Етихад“. Говорихме с клуба – усещането ми е, че искам да остана засега. Ще остана и през следващия сезон и през сезона ще говорим. Но осем или девет години – ще видим“, завърши Гуардиола.