Бившият капитан на Манчестър Юнайтед - Гари Невил, за пореден път отправи остри критики към родния си клуб. "Червените дяволи" загубиха вчера дербито на Манчестър с 0:3 и заемат 8 място във временното класиране във Висшата лига с 15 точки след 10 мача.

Невил, който вмомента е коментатор и анализатор за Sky Sports заяви, че дори легендарният клас от 1992 г. не би се справил в това състояние, в което се намира клуба през последните няколко години.

"Ерик тен Хаг е фантастичен треньор, знаем това и не то не се оспорва. Жозе Моуриньо също е фантастичен треньор. Трябва да се запитаме защо всички те продължават да се провалят в този клуб. В един момент започваме да виждаме всеки мениджър, който идва в Манчестър Юнайтед, като проблем. Започваме да мислим за играчи, които са купени за 50-60-70 милиона лири. Други клубове също ги искаха, но те предпочетоха Манчестър Юнайтед, който се превърна в гробище за тях. В този клуб има нишка на негативност и токсичност, която няма да изчезне. Дори генерацията от 1992 година да дойде в сегашната обстановка, няма да сме успешни", заяви англичанинът.