Капитанът на Ливърпул - Върджил ван Дайк заяви, че думите му за бъдещето му в клуба са били извадени от контекста. Нидерландецът разтревожи сериозно феновете на Ливърпул с изказването си, че не е сигурен в бъдещето си на "Анфийлд" само няколко дни след шокиращата новина за края на ерата Юрген Клоп.

32-годишният бранител сподели, че в момента е напълно фокусиран върху остатъка от сезона и не мисли за нищо друго.

"Думите ми бяха извадени контекст. Искам да се разбере ясно, че съм напълно отдаден на клуба. Обичам Ливърпул и обичам феновете", заяви Ван Дайк за Men in Blazers.

"Не става въпрос за мен. Става въпрос за нас и винаги е било така. Преди пет дни никой не говореше за договора ми и сега тези приказки изглеждат нелепи. Напълно съм фокусиран върху футбола и искам тази година да бъде специална", продължи той. Информацията от преди няколко дни бе шокираща за всички, включително за хората, които сме свързани с клуба. Ние обаче имаме определени цели, които мечтаем да постигнем. Те не са се променили и сме напълно съсредоточени. Обожавам всяка секунда, в която съм капитан на този отбор", сподели Ван Дайк.