Португалското крило на Ливърпул - Диого Жота, се е разминал със сериозна контузия по време на последния мач на "мърсисайдци". 27-годишният офанзивен футболист бе заменен принудително още през първата част в двубоя срещу Брентфорд от 25-и кръг на английската Висша лига, след като противников футболист стъпи на коляното му.

Жота няма скъсани кръстни връзки, но въпреки това няма да бъде на разположение на Юрген Клоп в следващите близо два месеца.

Това е поредният сериозен удар по шампионските амбиции на "червените", тъй като Жота е сред основните играчи в нападението. Португалецът дори спечели наградата за Играч на месец януари, а през настоящата кампания има 14 гола в 28 мача във всички турнири.

Така Жота се присъединява към трайно контузените Трент Александър-Арнолд, Доминик Собослай и Тиаго Алкантара. Титулярният вратар на Ливърпул - Алисон Бекер, пропусна последните два мача и все още е под въпрос за предстоящия финал в "Карабао Къп".

Под въпрос за финала срещу Челси са и Къртис Джоунс и Дарвин Нунес, които също бяха заменени принудително в събота, но техните болежки са по-леки и не е изключено те да попаднат в разширения състав.