Старши треньорът на Евертън - Шон Дайш, говори пред медиите преди утрешния мач с Манчестър Сити. "Карамелите" са домакини на "гражданите" в мач от 19-и кръг на английската Висша лига, като срещата на "Гудисън Парк" е насрочена за 22:15 часа българско време.

Въпреки че Манчестър Сити прекара една седмица в Саудитска Арабия заради Световното клубно първенство, Дайш отхвърли възможността неговия тим да има предимство заради натрупана умора в играчите на Сити.

"Отбори от този ранг са свикнали на подобен график. Вижте колко много пътувания и мачове имат те за последните пет или шест години под ръководството на Пеп. Всички трофеи, които спечелиха, не бих казал, че са свикнали, но вероятно са наясно какво правят. Може и да бъркам, но според мене са икономични при пътуванията и правят това, което е нужно, за да спечелят", каза Дайш.

"Освен това предполагам, че за тях се грижат добре, имат толкова много играчи, така че винаги могат да извадят един много силен отбор. Е, ако тези фактори ни помогнат, с удоволствие ще приемем тази помощ. Но основният фокус ще бъде върху нашата игра, а не твърде много върху тяхното представяне", допълни специалистът.

"Задача номер 1 пред мен е да видя моите футболисти готови за битка и ще се опитам да им втълпя да забравят целия този шум по медиите, всичките новини, че едва ли не Сити заминаха за Джеда в лоша форма, а сега се връщат уморени. Повярвайте ми, виждал съм ги доста пъти на терена, дори когато правят смени и местят хора по постовете, те остават много силен отбор и бързо си намират стила на игра, който им носи полза", каза още англичанинът.