Нотингам Форест официално остана с 4 точки по-малко в Премиър лийг, обяви лигата. Те са отнети след нарушаване на Правилата за финансова устойчивост през миналия сезон.

Клубът бе разследван от независима комисия от 15-и януари заради признание, че има нарушен праг от 61 милиона паунда икономически загуби, който е превишен с 34.5 милиона британски лири. Границата от 105 милиона загуби бе по-ниска, защото Форест бе два сезона в Чемпиъншип по времето, когато периодът на оценка от Комисията е разглеждан.

Случаят бе прегледан в съответствие с новите правила на Премиър лийг. Те предоставят ускорен график за разрешаване на случаи с нарушения на Правилата за финансова устойчивост през същия сезон, в който е издадена жалбата.

Независимата комисия реши санкцията след двудневно изслушване на Нотингам през този месец. Според комисията, клубът е показал отлично сътрудничество в отношенията си с Премиър лийг по време на разследването.

Комисията е назависим орган, който не е свързан с Премиър лийг и членове на клубовете.

След наказанието Нотингам Форест ще е 18-и, в зоната на изпадащите с 21 точки. Лутън се изкачва на 17-о място, имащ 22. По-рано през сезона Евертън бе лишен от 10 точки заради същото провинение, но след юридическо оспорване, каквото може да предприеме и Форест, 4 от 10-те точки бяха върнати на "карамелите".