Тотнъм ще е без Ив Бисума поне до края на януари, пише The Athletic. Малиецът получи директен червен картон снощи при успеха над Нотингам Форест. Това е второ негово изгонване този сезон, което го изважда от игра за 4 мача. Първото бе при успеха с 1:0 в гостуването на Лутън на 7 октомври, когато видя жълтия цвят два пъти в рамките на 11 минути.

Опорният полузащитник ще участва за Купата на Африка следващият месец, което ще го лиши от клубните му задължения поне до края на януари. 27-годишният Бисума ще пропусне двубоите с Евертън, Брайтън, Борнемут и Бърнли. Халфът е неизменна част от състава, като е участвал във всички останали срещи от първенството.

Бранителят Дестини Удоджи също няма да е на разположение за мениджъра Ангелос Постекоглу при домакинството на "карамелите“ следващата събота. Причината е сходна. Италианецът получи 5-и жълт картон срещу Лутън и ще е аут за един мач.

По-рано тази зима и Кристиан Ромеро изтърпя санкция, но от 3 двубоя. Той бе изгонен в 33-та минута при поражението с 1:4 от Челси на 6 ноември, когато "шпорите“ гостуваха. Впоследствие аржентинецът не бе на терена при загубите от Уулвърхемптън, Астън Вила и равенството с Манчестър Сити.