Манчестър Сити приема Уест Хем в последния 38-и кръг от Премиър лийг. Двубоят на стадион "Етихад" е от 18:00 часа българско време.

Домакините са водачи в класирането с 88 точки. Те изпревариха Арсенал едва преди 5 дни, когато се справиха с Тотнъм след 2:0 като гости в отложен мач от първенството. "Артилеристите" са втори с 86 точки. При победа "гражданите" ще защитят титлата си и ще станат първият отбор в историята на Премиър лийг, който триумфира в 4 поредни сезона с трофея. Преди две години манчестърци бяха изправени до стената, защото заслужиха отличието едва в последния кръг след домакински обрат над Астън Вила с 3:2. Тогава те губеха с 0:2 до 69-ата минута преди да вкарат 3 попадения за 5 минути и да лишат Ливърпул от титлата.

"Чуковете" са 9-и с 52 точки. Стимулът им да спрат Сити е, че ако Арсенал стане шампион, Уест Хем ще получи парична сума, която е вписана като бонус в договора на Деклан Райс. Английският национал премина именно от Уест Хем в Арсенал през лятото за 116 милиона евро.

През есента на 16 септември в 5-ия кръг възпитаниците на Пеп Гуардиола взеха превес с 3:1 в столицата Лондон.