Италианският полузащитник Сандро Тонали бе включен в групата на Нюкасъл за мача от Висшата лига срещу Кристъл Палас, въпреки продължаващото разследване срещу него за незаконни залагания.

"Той тренира два пъти тази седмица с нас и е на линия за мача в събота - каза мениджъра на Нюкасъл Еди Хау.  - С него ще подходя така, както с всички останали - анализирам представянето им в тренировките, как изглеждат, как се чувстват. Сандро тренира добре с нас".

23-годишният Тонали тренираше с отбора на Италия преди квалификациите им за Евро 2024 с Малта и Англия, но получи разрешение да напусне лагера на "адзурите", след като бе привикан за разпит по обвинения за нелегални залагания.

"Той имаше много, много трудни седмици. Успява да се справи с всичко това, владее емоциите си, но вътрешно сигурно преживява тежко цялата тази история", посочи още Еди Хау.

Въпреки създадените неприятности, специалистът каза, че изпитва съчувствие към Тонали.

"За хората е много лесно да забравят колко млад е той и промените, които е имал в живота си, идвайки от Италия в Англия – анализира специалиста. - Това е достатъчно трудно за справяне и сега той е в тази ситуация. Всички ние имаме слабости, неща, които се случват в живота ни и които могат да бъдат трудни, така че най-важното, да подкрепяме играча, както винаги правим, да се опитваме да му помогнем да достигне най-доброто си ниво на терена".

Треньорът на Нюкасъл ще може да разчита и на бразилския полузащитник Жоелинтон, който пропусна последните два мача заради контузия. Под въпрос остава Александър Исак, който беше заменен принудително в последния мач на Нюкасъл и ще трябва да премине фитнес тест.