Самолетни пилот на авиокомпанията "Бритиш Еъруейс" са били привлечени, за да помогнат за подобряване на комуникацията между съдиите и помощниците им на ВАР в Англия.

През този сезон във Висшата лига се случиха някои чудовищни грешки, свързани с преглеждането на спорните ситуации, като най-грандиозната със сигурност беше тази за отменения редовен гол на Луис Диас от Ливърпул срещу Тотнъм в Лондон.

В презентация пред елитните съдии в английския футбол, пилотите Крис Хевън и Пийт Натараж изтъкнаха нужда от яснота и точност в комуникацията с минимум срички и без използване на неформален език.

Диас отбеляза съвсем редовен гол във вратата на Тотнъм, но попадението бе отменено заради несъществуваща засад, която обаче не бе отменена по време на видео преглеждането, защото отговорните лица не успяха да се оправят в хаотичната ситуация да комуникират адекватно.

По време на 45-минутната презентация на двамата пилоти е било обърнато внимание на сходството в ролите и важността на филтрирането на страничните фактори, за да се постигне концентрация с пълна яснота.