Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори преди утрешното домакинство на Лутън от 21:30 часа на "Анфийлд". Мачът е изтеглен от 26-ия кръг на Премиър лийг, тъй като "червените" ще играят в неделя финал за Купата на Лигата срещу Челси на стадион "Уембли" от 17:00 часа. Германецът бе попитан за липсващите фигури в състава и какво е състоянието им.

"Алисон има мускулна контузия, която не знам колко точно време отнема, но определено няма да се върне скоро. Диого Жота е с проблем и е аут. Ще отнеме, очевидно, повече от месец, Къртис Джоунс е с контузия в костно сухожилие. С мускулните неща е ден за ден. Трент Александър-Арнолд и Доминик Собослай са на път да се върнат, но не тренират все още с отбора. Това значи, че и те не са на разположение. Това е ситуацията. Докато имаме 11 човека, ще продължим", каза специалистът на днешната си пресконференция.

С дълготрайни травми са: Жоел Матип, Тиаго Алкантара и Стефан Байчетич. Единственият, за когото има вероятност да се върне в игра утре вечер е Дарвин Нунес. Уругвайският национал се разписа преди 3 дни при успеха с 4:1 над Брентфорд като гост, но на почивката бе заменен заради малък проблем в крака.

Мърсисайдци са първи в сегашното подреждане на първенството. Ливърпул е с 57 точки, на две пред втория Арсенал при равен брой изиграни срещи.