Помощник-треньорът на Юрген Клоп в Ливърпул - Пеп Линдерс, е започнал преговори за треньорския пост на нидерландския гранд Аякс, съобщават няколко медии в Англия и Нидерландия.

41-годишният Пепейн Линдерс се присъедини към щаба на Клоп през 2018 г. Това не бе неговият първи престой на "Анфийлд", тъй като той беше и в щаба на "червените" в периода 2014-2017, когато работеше с Брендън Роджърс и отново с Клоп.

В началото на 2018 г. Линдерс подписа договор с втородивизионния нидерландски клуб НЕК Неймеген, но бе уволнен след края на сезона, защото не успя да класира тима в елита.

Линдерс е сочен за дясната ръка на Клоп и според мнозина той има голяма роля за революцията в "мърсисайдци", която ги направи една от водещите европейски сили в последните години.

Линдерс потвърди, че също ще напусне Ливърпул след края на настоящата кампания.

Аякс прави един от най-слабите си сезони. Столичани заемат 5-о място във временното класиране на Ередивизи, на 29 точки от лидера ПСВ Айндховен. "Божиите синове" завършиха на трето място в своята група в Лига Европа и сега ще играят осминафинал срещу английския Астън Вила в Лига на конференциите. Рекордьорите по титли в Нидерландия отпаднаха и от турнира за Купата на страната.