Преди днешния мач от 12-ия кръг на Висшата лига Уулвърхемптън – Тотнъм играчите на двата отбора ще загреят с боди камери. Тази иновация ще бъде тествана за първи път, съобщава TNT Sports.

Тази практика ще позволи на феновете да хвърлят нов поглед върху загряването на играчите преди мача, тъй като кадрите се изтеглят незабавно от камерата на тялото на играча за използване в прякото излъчване на предаването. Израелската стартираща компания за камери за тяло MindFly разработи персонализирана широкоъгълна камера с изкуствен интелект, стабилизираща изображението, която се прикрепя към ултра лека GPS жилетка и има отвор за наблюдение, изрязан в тениска на нивото на гърдите.

Използването на такива камери в официални мачове обаче е забранено от Международния борд по футболна асоциация (IFAB), който регулира правилата на футболната игра.

Играчи от Астън Вила и Нюкасъл изпробваха телесни камери по време на турне в САЩ през лятото на 2023 г., но използването им на стадион преди официален мач от Висшата лига е първият подобен случай.