Мениджърът на Арсенал - Микел Артета заяви, че тимът му се нуждае от допълнителен стимул за дербито срещу Тотнъм. През седмицата "артилеристите" се звърнаха в Шампионска лига с изразителна победа с 4:0 над ПСВ Айндховен. Според специалиста, обаче, дербито на Северен Лондон е нещо по-специално.

"Победата винаги помага и поддържа бойния дух висок. За този мач не се нуждаем от мотивация, защото това е най-специалният мач за сезона. Това е дерби и специален момент за всички нас. Просто трябва да се съсредоточим върху мача. Те имат нов мениджър, който се справя наистина, наистина добре и промени атмосферата около клуба. Другото, което е различно е, че имат нов, променен стил през този сезон и ще трябва да се нагодим към него.

Много е трудно с всеки играч, защото няма такъв, който да не иска да играе. Повярвайте ми, и аз страдам. Но това е състезанието за стартовите 11, това е и моята работа да избера най-добрите, най-подходящите. За да се представим по възможно най-добрия начин.

"Мартин Йодегор е обичан от всички, уважаван от всички и той напълно заслужава това, което получи като подобрени условия. Огромен бонус е да имаме играчи като него, които могат да те направят по-добър отбор. Важно е, че той дава всички качества за развитието на отбора", каза Артета.