Старши треньорът на Тотнъм - Анге Постекоглу призна, че клубът ще се опита да привлече централен защитник през предстоящия зимен трансферен прозорец. Това се налага, тъй като аржентинецът Кристиан Ромеро ще се възстановява поне месец от контузия.

"Ромеро не е добре. Беше прегледан от нашите лекари и те казаха, че ще се върне в игра след четири или пет седмици", заяви австралиецът след мача с Евертън.

"Всички останали са здрави. Имаме няколко възпаления на различни мускулни места при различни футболисти. Имахме и по-лека тренировъчна седмица, така че всички са добре", добави треньорът.

Джеймс Мадисън, Иван Перишич, Райън Сесеньон, Мейнор Соломон, Родриго Бентанкур и Ашли Филипс са другите дългосрочно отсъстващи в състава на Тотнъм.

"Ван де Вен може да се завърне за мача с Манчестър Юнайтед на 14 януари, но ние се нуждаем от още един централен защитник, който да осигури дълбочина на тази позиция. Не съм фокусирам толкова дали става дума за човек със силен десен крак или ляв крак. Просто се нуждаем от човек в тази зона, който да ми даде повече избор в състава и да правим промени без притеснение, ако се наложи. Това са моите изисквания. И през лятото не сме търсили централен бранител с ляв крак, но се случи да намерим Мики и сме много доволни от неговото включване в отбора. Говорим за правилния профил, правилните характеристики и оглеждане какво е налично на пазара, след което да продължим оттам нататък да работим по привличането на този футоблист", допълни бившият мениджър на Селтик.