Мениджърът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола говори преди решаващата среща на тима с Тотнъм. "Гражданите" са с една точка по-малко от Арсенал, но има да изиграе още два мача до края на сезона, докато на "артилеристите" остава само един.

"Тотнъм е отбор, с който играхме два пъти този сезон. Ако не спечелим, няма да спечелим първенството, така че това е, което трябва да направим. Винаги е толкова изискващо да играеш като гост на Тотнъм, особено през този сезон. Те са толкова агресивни. На "Анфийлд" те губят с 4:0, но продължават да се придържат към това, в което вярват.

Изпитвам огромно уважение към Анге Постекоглу и неговия екип. Те правят невероятен процес и са толкова бързи в прехода, атакуват пространствата толкова бързо и са толкова интензивни в пресата. Трябва да бъдем готови за 90 или 95 минути. Понякога играеш добре и вкарваш голове, понякога вкарваш голове и това ти помага да играеш добре. На това ниво трябва да контролираш толкова много неща.

Знаем колко е трудно да бъдем отново в тази позиция за четвърта поредна титла, но имаме нещо уникално пред себе си. Трябва да прочетем точно играта, която искаме да изиграем, и да я интерпретираме по най-добрия начин. Правилното напрежение и фокус трябва да са налице. Ако играеш тези мачове прекалено отпуснато, това е голям проблем. Тотнъм играе за Шампионската лига, така че те имат огромна цел, но и ние имаме огромна цел. Много пъти играехме наистина добре срещу тях, но не успявахме да вкараме гол или да спечелим", каза Гуардиола.