Юрген Клоп, мениджър на английския гранд Ливърпул говори пред медии преди важния мач от Висшата лига срещу Кристъл Палас, който е утре.

Тимът е в битката за титлата заедно с Арсенал и настоящия първенец Манчестър Сити. Това се случва в последния сезон за германския специалист начело на "мърсисайдци".

"Аз изкарах достатъчно партита и паради в Ливърпул, но ми се иска да дам още една възможност на хората да отпразнуват нещо. Щастлив съм, че все още сме в битката за титлата. Искам да направя така, че ние ще се борим за трофея до самия край.

Не ме интересува как ще се отрази това на моето наследство. Не смятам, че нещо такова ще ме прави велик мениджър. Никога не съм се смятал за такъв и съм изненадан, че хората ме смятат за такъв.

Важното за мен е хората в Ливърпул да бъдат щастливи. Не искам на надгробния ми камък да пише: "Тук почива един от най-великите мениджъри на света", защото това ще бъде лъжа. Искам да бъда запомнен като някой, който е помогнал на хората в техния живот", обясни Клоп.

"За първи път през живота ми нямам никаква идея какво ще правя. Но исках точно това. Може би ще трябва да се науча да готвя и да посещавам уроци по танци. За момента мога да правя единствено чай. По време на ковида се научих да правя и бъркани яйца, но вече забравих как става. Аз израснах в семейство с две сестри. Знаех къде се намира кухнята ни, само защото от там миришеше на храна. Честно казано в нормалния живот съм почти напълно безполезен", сподели още германският специалист.

Клоп добави още, че на раздялата му с Ливърпул на "Анфийлд" със сигурност ще звучи някоя песен на Бийтълс, но той лично се надява да чуе и някое парче на любимата си банда - Die Toten Hosen, което в превод означава "Умрелите гащи".

"Техният вокалист Кампино ми е много добър приятел и е най-големият фен на Ливърпул на света. Той пее на немски, така че хората изобщо няма да разберат за какво става дума", завърши Клоп.