В края на миналата седмица легендарният шведски треньор Свен-Йоран Ериксон шокира международната футболна общественост с новината, че му остава не повече от година живот. Бившият национален селекционер на Англия заяви, че се намира в терминална фаза на раково заболяване, което може да отнеме живота му.

75-годишният скандинавец сподели неприятната вест по време на радио предаване в родината му, а наред с него, специалистът обяви, че винаги е искал да бъде наставник на английския гранд Ливърпул.

"Винаги съм бил влюбен в този клуб. Цял живот съм мечтал да бъда начело на Ливърпул поне за един мач. Уви, това очевидно никога няма как да се случи", призна Ериксон.

Думите му намериха широк отзвук след привържениците на "червените", които подеха кампания Ериксон да сбъдне мечтата си.

Редица административни спънки спъват възможността Ериксон да застане край тъч линия на "Анфийлд" в официален мач. Затова фенове и ръководители на 19-кратните шампиони на Англия се обединиха около идеята шведът да бъде треньор на "червените" в предстоящия демонстративен мач между легендите на Ливърпул и Аякс. Срещата ще се проведе на 23 март в града на Бийтълс, като от ръководството заявиха, че желанието е чуто и ще бъде обмислено.

На въпрос от британска медия дали Ериксон би приел тази чест, той отговори така:

"Дали бих приел? Разбира се, на мига".

Вероятността това да се случи не е никак малка, защото по традиция подобни мачове в Европа не се водят от настоящите старши треньори, а клубни или национални легенди.