След 8 години и 7 месеца начело на Ливърпул, Юрген Клоп вече не е старши треньор на мърсисайдци. Германският специалист изведе "червените" за последно през уикенда в мача срещу Уулвърхемптън, който бе спечелен с 2:0. Тогава Клоп и неговият екип бяха изпратени с почести на легендарния "Анфийлд" от десетките хиляди фенове на отбора, които си взеха "чао" със своя любимец.

След мача 56-годишният германец благодари на привържениците и на ръководството и помоли всички да повярват в неговия наследник Арне Слот.

Часове след мача Клоп, щабът му, играчите и персонал от клуба се запътиха към местния х-л "Титаник", където се състоеше прощалното парти за Клоп.

Всички играчи се присъединиха към партито, а въпреки минорното настроение по трибуните и в града, купонът е бил на макс.

Легенди на Ливърпул също са били сред присъстващите, като именития нападател от '80-те и '90-те години на миналия век Джон Барнс дори е изпял няколко рап парчета, докато екстравагантният германец е разпускал с танци и джин.

Един от най-добрите бойци на UFC и верен фен на Ливърпул - Пади Пимблет, също е участвал в партито, като русокосият боец е заснет на няколко снимки в компанията на Клоп.