Старши треньорът на Ливърпул - Юрген Клоп, разкри кога се очаква завръщането в игра на контузения вратар на "червените" Алисон Бекер. 31-годишният бразилец пропусна последните 13 мача на своя тим във всички турнири заради проблем в задната част на бедрото.

Германският специалист обяви по време на една от тренировъчните сесии на отбора, че южноамериканецът ще бъде готов за игра след 2-3 седмици, което автоматично го вади от сметките за следващите 5 мача на Ливърпул.

В следващите 20 дни мърсисайдци ще играят с Брайтън, Шефилд и Манчестър Юнайтед в Премиърлийг, след което е първият мач с Аталанта от 1/4-финалите в Лига Европа. Следва нов мач от вътрешното първенство с Кристъл Палас и реванша с бергамаските в Италия на 18.04.

В същото време стана ясно, че Къртис Джоунс по всяка вероятност ще попадне в групата за предстоящото домакинство с Брайтън&Хоув Албиън, но Трент Александър-Арнолд ще се възстановява още поне 14 дни преди да се завърне към пълноценни тренировки.

Днес се очаква да се разбере и точната диагноза на Андрю Робъртсън, който получи контузия по време на почивката за национални отбори.