Джим Ратклиф, един от големите акционери в английския футболен клуб Манчестър Юнайтед, е преговарял лично със съсобственичката на Нюкасъл Аманда Стийвли.

Двата клуба все още не могат да стигнат до споразумение за директора на "свраките", които настояват за компенсация в размер на 15 милиона паунда.

Срещата е била проведена през последната една седмица. Според информацията на The Times, крайно решение все още няма, но други неща дават индикация, че преговорите вървят добре за "червените дяволи".

Ратклиф е споделял в миналото възхищението си към работата на Ашуърт и определи решението на Нюкасъл да го изпрати в 18-месечен отпуск като "глупаво".

"Дан Ашуърт е един от най-добрите спортни директори в света. Той е много способен човек и е заинтересован от позиция в Манчестър Юнайтед, тъй като най-големият клуб в света предлага и най-голямото предизвикателство", каза той през февруари за The Athletic.

"При нас е различно ниво и той ще бъде отлично попълнение. Той сам трябва да реши дали е готов за този скок. Говорихме с Нюкасъл и те не искат да губят Дан, но е абсурдно да изпратиш човек с неговите умения в отпуск за година и половина. Глупаво е".